Туристическо влакче тръгна в Боровец

В Боровец започна да се движи електрически увеселителен влак. По решение на Общинския съвет са определени маршрутът и времето за движение на атрактивното превозно средство.
Началната спирка е в стария център, пред фонтаните. Следващите спирки са при пощенската станция, пред хотел „Мура”, пред паркинга на кабинковата въжена линия, край сградата на Планинската спасителна служба. Крайната спирка е при двореца „Царска Бистрица”.
Обратно влакчето минава покрай хотел „Самоков”, хотел „Рила”, хотел „Иглика”, писта „Червено знаме”, хотел „Свети Георги” и пристига накрая при фонтаните в стария център на курорта.
Влакчето се движи от 10 до 17 ч. всеки ден и ще бъде на разположение през цялата година, а не само през определени сезони.
Оригиналното превозно средство е без релси и няма да замърсява природата, а ще доставя истинско удоволствие, особено на децата. Особено полезно ще бъде влакчето за хората с увреждания, за които е монтирана и специална платформа. Локомотивът и вагоните са от затворен тип, но прозорците могат да се отварят.
След конкурс кметът Владимир Георгиев е подписал договор с единствения явил се кандидат – „Юрогеймс Къмпани АД” с управител Богдана Димитрова за срок от три години.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*