Уморен „Рилски” загуби от „Ямбол” в последната контрола

Снимка: Ивайло Андреев

Лишен от услугите на един от най-добрите си играчи – Върнън Тейлър, “Рилски спортист” не успя да се справи на 12 октомври в „Арена Самоков” с “Ямбол” и загуби с 81:91 последната си контрола преди старта на шампионата в Националната баскетболна лига.
Американецът Тейлър, чийто два предни зъба бяха избити в спаринга с “Лукойл Академик” миналата седмица, очаквано не се съблече по екип. Той е преминал специализиран преглед в столична клиника, след който е станало ясно, че има вероятност да се запази единият му зъб.
Възпитаниците на Росен Барчовски стартираха по-добре срещата и след края на първата част водеха със 7 точки – 26:19. Самоковци удържаха преднината си чак до края на третата четвърт /65:63/, но в последния период момчетата на Юлиян Радионов натиснаха и с точна стрелба от средна и далечна дистанция съумяха да изковат успеха. За 10 минути “жълто-черните” реализираха внушителните 28 точки срещу едва 16 на съперника.
Както се и очакваше, най-дейни за домакините бяха карето американци Евън Равънел /20 т./, Остин Калхун /19/, Корин Хенри /13/ и Шон Барнет /11/. За ямболии със 17 т. изпъкна Станислав Славейков, а по 15 пункта добавиха Стоян Петков и Станислав Говедаров.
В крайна сметка “Рилски” приключи с положителен баланс серията си от проверки през лятото – 5 победи и 4 загуби. В събота, на 19 октомври, от 18 ч. нашите момчета приемат в “Арена Самоков” “Черноморец” в първия кръг от новото първенство.
В същото време добрите игри на “Р. спортист” накараха букмейкърът Sportingbet да даде коефициент 5.00 клубът ни да вдигне шампонската титла в края на сезона. Любопитното е, че абсолютно същата ставка е дадена за сребърния медалист в последния шампионат “Левски”, а шансовете на шампиона “Лукойл Академик” за 11-а поредна година да грабне трофея са оценени на 1.40.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*