Успех на Ирена и Димитър Рогачеви на „Танцуващи клавиши“

Доц. д-р Добромир Митев с Ирена и Димитър Рогачеви

Младите самоковци Ирена и Димитър Рогачеви се представиха много успешно на Деветнадесетия национален конкурс за акордеонисти „Танцуващи клавиши“, състоял се в средата на юни в Нови пазар. Ирена заслужи трета награда в категорията си, а Митко бе отличен с награда за стилно изпълнение на жанрова пиеса – танго.
Димитър е деветокласник в ПГ „Константин Фотинов“ и за него участието в националния конкурс е било първото му представяне на такава авторитетна сцена. 
Сестра му Ирена е пред завършване на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Тя за четвърта година е взела участие в конкурса, в който има и още две трети места, както и две поощрения. По време н сегашното издание Ирена се е представила с три произведения. Известната вече самоковска изпълнителка е била и на специализация в Мюнхен по Програма „Еразъм“.
Ирена и Димитър са възпитаници на самоковската школа по акордеон с ръководител Георги Машов към читалище-паметник „Отец Паисий“. 
Председател на журито на сегашния конкурс е бил доц. д-р Добромир Митев, преподавател в Музикалната академия, а организатори – Община Нови пазар и местното читалище „Христо Ботев“. Изявата е преминала под патронажа на Министерството на културата. Участвали са около 50 индивидуални изпълнители и 7 камерни състава.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*