Учениците от НУ „Станислав Доспевски” станаха най-бързи, смели и ловки

Много емоции предизвика поредното издание на общинското състезание „Бързи, смели, ловки”, състояло се по-рано днес в залата по борба на СУ „Никола Велчев”.
В надпреварата се включиха седем отбора с по общо 10 състезатели – 5 момчета и 5 момичета. Петте щафетни игри предизвикаха невероятно вълнение и ентусиазъм както у самите участници в проявата, така и у техните съученици и учители край игрището. Учениците скачаха с чували, бягаха на зиг-заг, прескачаха и се промушваха през препятствия…
В крайна сметка на първо място се класира отборът на НУ „Станислав Доспевски”, следван от съставите на ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” и ОУ „Св. св. Кирил и Методий”. Останалите места бяха заети от представителите на ОУ „Христо Максимов”, ОУ „Христо Смирненски” – Радуил, ОУ „Неофит Рилски” и ОУ „Димчо Дебелянов” – Говедарци.
Накрая всички участници получиха награди – грамоти и спортни пособия, които им бяха връчени от кмета Владимир Георгиев. Още по-рано той поздрави младите ентусиасти. Преди началото по стара българска традиция участниците се почерпиха с домашна питка.
Поредната подобна надпревара се състоя с голямото съдействие на НУ „Станислав Доспевски”, а тежката задача да следят за спазването на правилника имаха състезатели от клуба по борба „Рилски спортист”.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*