Ученици изработват и подаряват мартеници

Празнично оживление цареше следобед на 24 февруари в ОУ „Христо Максимов”. Учениците от началния курс с преподавателки Анета Младенова, Йоана Механджийска, Веселка Терезова и Галина Чапкънова имаха интересно занимание. Предстоеше им да изработят мартенички.
Материалите бяха осигурени от училищното ръководство. Децата имаха и помощнички – представителите на Младежкия парламент Валентина Гергинова, Камелия Иванова, Ваня Мартинова, Любомира Тимчева и Малина Цинцарска, ученички в Професионалната гимназия по туризъм. Настроението бе приповдигнато. Напътствията на учителките, изразеното удоволствие от работата на учениците, снимките и поздравленията от директорката на училището Венета Симитчийска дадоха допълнителен стимул за работа.
Малките ученици пък с радост споделиха, че начинанието им е с благотворителна цел. Заедно с представителките на Младежкия парламент ще подарят мартенички на децата от Центъра за настаняване от семеен тип и на посещаващите Центъра за социална рехабилитация и интеграция.
Четвъртокласници пък с помощта на г-жа Чапкънова правят и сувенири с пролетна тематика. Баба Марта и мартеничките носят здраве, радост и са предвестници на пролетта – разказаха преди да започнат да работят децата.
Когато работата носи удовлетворение, тя винаги се върши с удоволствие. Пример за това бе и самото занятие. Учениците работят по проект „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на ЕС.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*