Ученици от ПГ „Константин Фотинов” сътвориха… вълшебни животни

Фоайето на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” една седмица ще бъде населено с… вълшебни животни. Това стана известно на откриването на изложба там на 12 февруари.
Преподавателката от ПГ „Константин Фотинов” Даниела Ковачка показа работата на ученици от 5 и 6 клас от кръжок „Арт работилница” по проект „Твоят час”. По време на занятията си децата са изработвали картини на сребърна основа. В резултат на старателната им работа са се получили общо 17 картини, подредени в изложбата под надслов „Новите вълшебни животни”. Така сега котета, кучета, лебед, орел, лъв, мечка, кон… огряват със сребристите си образи залата.
Ковачка откри изложбата, като благодари на гл. библиотекар Албена Ихтиманска и на колегите й за възможността заниманията на кръжока да се провеждат в детския отдел на библиотеката и за отреденото място за изложба. Преподавателката изрази признание и на специалния гост – художника Радослав Генев.
„Благодаря ви, деца, че ви има, и че сте такива добри! Свидетел бях на сериозната ви работа и когато решавахте задачи, тестове по история”, възкликна пък библиотекарката Антоанета Джоргова, приела от името на любезните домакини цветя от симпатичните малки посетители.
Ръководителката на кръжока обясни как е организирана работата в него и изтъкна, че се ползва специален писец за работа върху картон, за което е нужно голямо внимание. Д. Ковачка допълни, че учениците творят с удоволствие, усещат вълшебството и всички сега могат да видят добрите резултати.
„Заслужавате отличен /6/ за проявеното старание и показаните резултати”, изрази задоволството си от работата на учениците Р. Генев.
На откриването на изложбата присъстваха директорката Венета Симитчийска и преподаватели от гимназията.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*