Ученици от СУ „Отец Паисий” гостуваха на библиотеката за Деня на народните будители

Третокласници с учители Антоанета Механджийска и Екатерина Ковачева от СУ „Отец Паисий” гостуваха в понеделник, 30 октомври, в детския отдел на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” по случай Деня на народните будители 1 ноември. Родолюбивата проява проследиха на живо родители на учениците и гости на библиотеката. Тук бе и директорката Лиляна Минкова.
В същия ден ученици от 5 и 6 клас на училището, под ръководството на своите учителки по български език и литература посетиха филиала на библиотеката в Четвърти квартал, където изслушаха беседата на библиотекарките Марлена Станоева и Мариела Станева на тема „Четенето – интересно, полезно, модерно”. Вниманието на децата грабнаха прочетените откъси от книгата „Загадъчната библиотекарка”, а впоследствие и самите ученици се запознаха с най-новите издания и с трепет разлистиха детските книжки.
Малко по-рано – в петък, 27 октомври, третокласниците от „Отец Паисий” пък отбелязаха наближаващия Ден на вси светии /Хелоуин/ със своеобразен Карнавал на тиквата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*