Ученици от СУ „Отец Паисий” участваха в национална конференция

По традиция и тази година ученици от СУ „Отец Паисий” участваха активно в шестата годишна конференция „Образование 2017 – Ключови държавни политики и училищни практики”. Лора, Лия, Цвети и Светлина оказаха логистична подкрепа при организацията и провеждането на дискусиите, за което бяха поздравени от д-р Нели Колева, директор “Публични партньорства” в „Заедно в час”.
Ръководител на учениците е Александър Марковски, учител по английски по Програмата. Той, заедно със Симон Желязков, са участници в международния проект NEWTT – „Нов път за нови таланти в преподаването“, който бе представен на конференцията.
При откриването на форума министърът на образованието и науката Красимир Вълчев подчерта важността на партньорствата с неправителствени организации. Фокусът на лекциите и работилниците бe съсредоточен върху политиките за привличане и задържане на учители и достъпа до образование на всяко дете. Конференцията бе организирана от фондация „Заедно в час” и сдружение “Образование България 2030” в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България и подкрепата на фондация „Америка за България“ и сп. “Форбс”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*