Ученици честваха с хоро и изложба Световния ден на туризма

27 септември – Световният ден на туризма, се превърна наистина в празник за учениците и учителите от Професионалната гимназия по туризъм и техните гости.
“Времето доказва целесъобразността на това обучение”, изтъкна в приветствието си директорката на учебното заведение Теопия Кържиева и добави, че възпитаниците на училището намират добър прием и работа в различни туристически обекти в Боровец, Самоков и региона.
Снежана Лалева, главен експерт “Образование” в Общината, връчи красив букет цветя на г-жа Кържиева с думите: “Учениците са цветя и правят деня ни красив, но те са и надеждата на бъдещия ден, а бъдещето е на туризма…”
Тържеството, състояло се на открито – в двора на гимназията, в хубавия слънчев ден, започна с водосвет, отслужен от свещ. Михаил Колев.
Присъства и председателката на Съвета по туризъм в общината Светлана Атанасова, директор на хотелския комплекс “Самоков” в Боровец.
В самата училищна сграда пък бяха подредени изложба и изложба-базар с туристическа тематика.
В последвалия концерт талантливи ученици се изявиха като певци и инструменталисти, актьори, рецитатори. Водещите също бяха ученици. Накрая пък всички се хванаха на голямо празнично хоро.

Яна Василева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*