Филм и концерт в Боровец за 120-годишнината на курорта

С нелеката задача да покажат богатата 120-годишна история на Боровец са се заели деятелите на читалище „Младост” Лили Шуманова и Иван Шуманов. Двамата дълго време са издирвали материали, снимки, хора – част от историята на курорта. Почти цял час на 23 октомври в голямата зала на хотел „Самоков” в Боровец продължи прожекцията на кадри на вили, почивни станции и хотели, на писти и влекове, на скиори, планински спасители, горски служители и защитници на природата. Обстоен и изразителен бе разказът на Л. Шуманова.
Концертът започна с изпълнения на братовчедките Маргарита и Марина Бочеви. Четворно и Петрунино хоро, както и Северняшки танц, разтърсили сцената, изиграха под ръководството на Станислав Крумов младите танцьори от „Младост”, чиито кърпички са изработени като подарък за състава от Мария Митева. Изявиха се малки певици от група „Камбанки” към читалището. Представена бе и песен от шишмановския фолклор.
„Пейте с нас и грижи забравете…” – с тези слова започнаха пък своята изява певиците от група „Незабрава” с ръководител Банко Банков към читалище „Георги Сава Раковски” в София. От името на организаторите на празника на боба в Радуил на ръководителя Банков бяха връчени диплома и медал „Златен фасулицър”, спечелени през миналия месец на традиционния бобфест в съседното на Боровец село.
Накрая всички участници в програмата се качиха на сцената и заедно запяха „Хубава си, моя горо”.
Даден бе и коктейл.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*