ФК “Кюстендил” вкара 3 на “Рилски спортист” и задълбочи кризата в тима

“Рилски спортист” се озова на дъното в Югозападната Трета лига след изиграването на 10 от общо 34-те кръга в първенството. Фатална за тази позиция се оказа загубата с 0:3 при гостуването на “Кюстендил” на 5 октомври.
Новакът в дивизията поведе с два гола от дузпа и пряк свободен удар на дипломирания треньор и учител по физическо възпитание Александър Александров още преди почивката, а точка на спора след самостоятелен пробив през второто полувреме сложи Виктор Атанасов.
Загубата свлече самоковци на последното 17-о място с равен брой точки – по 6, но и с по-лоша голова разлика от предпоследния – “Балкан” /Ботевград/. Единствената победа на нашите момчета през сезона дойде преди точно два месеца – на 10 август, а за головата немощ на тима достатъчно говори фактът, че възпитаниците на треньора Петър Аджов не са се разписвали във вече 410 минути поред или близо 5 мача.
Самоковци ще опитат да прекъснат черната серия при домакинството си на “Оборище” в следващия кръг. Съставът от Панагюрище обаче със сигурност няма да дойде като аутсайдер на ст. “Искър”, тъй като се намира на 5-о място в дивизията. Срещата е насрочена за 12 октомври, събота, от 16 ч.

х х х

За разлика от първенството „Рилски” продължава напред в турнира за Купата на Аматьорската лига. В сряда, на 9 октомври, нашите се наложиха над „Спортист” /Своге/ с 6:5 след изпълнение на дузпи /в редовното време 1:1/.

х х х

„Миньор” /Перник/ е наказан с парична глоба и трябва да възстанови нанесените щети на ст. „Искър” по време на мача на 28 септември, когато гостуващите фенове изпочупиха десетки седалки и изгориха тревата край игрището. Пернишкият клуб е глобен за хвърлени бомбички и други предмети, както и за нерегламентирано използване на факли и димки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*