ФТА “Самоков” чества 4-годишнина с благотворителен концерт за Ицо на 26 януари

Фолклорният танцов ансамбъл „Самоков” с ръководител Борислав Искрев ще отпразнува своята 4-годишнина с голям концерт в читалище-паметник „Отец Паисий” на 26 януари, събота, от 18.30 ч.
За втора поредна година тази проява ще бъде с благотворителна насоченост. Този път концертът ще премине под мотото „Да подадем ръка! Да бъдем хора!”, а събраните средства ще бъдат дарени за лечението на Христо Симеонов.
Младият ни съгражданин се нуждае от бъбречна трансплантация в Турция, а неговата съдба обедини хиляди самоковци, които помогнаха, според възможностите си, в тази кризисна ситуация. Наскоро стана ясно, че нужните за извършването на операцията средства – около 50 000 лв., са събрани, но кампанията продължава, тъй като подобна лекарска интервенция има и много съпътстващи разходи по транспорт, настаняване, възстановяване и пр.
Ето защо и танцьорите от ансамбъл „Самоков” решават да подадат ръка на Ицо в този труден за него момент. Очакванията са на читалищната сцена да се изявят както самият ансамбъл, така и детският състав. Под ръководството на Искрев в помещението на ансамбъла в зала „Самоков” репетират и още три групи – начинаеща, средна и напреднала – общо около 80 души.
В благотворителното начинание ще се включат и вече познатите на самоковската публика родолюбци от мъжката фолклорна група „Огражденска четворка” от Първомай, както и още един състав от Петричко – детско-юношеският танцов ансамбъл „Подгорие” от с. Скрът.
Заповядайте – очакват ви незабравими мигове с родния фолклор, както и удовлетворение от участие в благородната инициатива в помощ на Ицо.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*