Футболистите започнаха подготовка в лекоатлетическата зала

„Рилски спортист” започна подготовка за пролетния полусезон на Югозападната Трета лига. Група от общо 8 футболисти тренира на 17 януари под ръководството на помощник-треньора Петър Аджов в залата на клуб „Рилски атлет”.
Дотам се стигна след като теренът на ст. „Искър” е буквално затрупан от над половин метър снежна покривка. За съжаление на треньорския щаб, въпреки усилията на управата на лекоатлетическия клуб за подобряване на условията в залата, разликата между температурите в нея и на открито са минимални.
Друга група състезатели, съставена основно от футболисти извън Самоков, ще се готви по същото време в столицата със старши треньора Воин Войнов. До 20 януари играчите ще наблегнат предимно на общата физическа подготовка, а в събота, на 21 януари, двете групи се събират в София за учебна игра.
Вече са ясни точните дати и съперници за 6 от 7-те планирани контролни срещи в подготвителния период – младежките състави на столичните „Локомотов” /28 януари/, „Септември” /2 февруари/, „Левски” /4 февруари/ и „Славия” /15 февруари/, както и представителните мъжки отбори на „Балкан” – Ботевград /8 февруари/ и „Марек” /11 февруари/. Търси се съперник единствено за последната проверка на тима на 18 февруари.
Пролетният полусезон в Трета лига стартира на 25 февруари, събота, като в тогавашния 16-и кръг „Рилски” ще гостува на „Пирин” /Разлог/.
Очаква се скоро да има повече яснота и около трансферната политика на самоковския тим.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*