Хванаха телефонен измамник с 9500 лв.

При операция на полицейски служители от София, областта и Самоков на 4 юли е задържан участник в телефонна измама на възрастна жена от града ни.
Криминално проявеният 24-годишен софиянец е арестуван веднага след потеглянето му от адреса на потърпевшата. В управлявания от него автомобил са открити и иззети 9500 лв., придобити от престъпното деяние. 71-годишната жена била заблудена по телефона, че давайки спестяванията си, оказва съдействие на полицията. По случая в Районното управление в Самоков е образувано досъдебно производство.
След докладване в прокуратурата, на 5 юли мъжът е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. Продължава работата по установяване на неговата съпричастност и към други подобни измами.
От полицията отново напомнят на хората под никакъв предлог да не представят пари или ценности на непознати, обадили им се по телефона. Полицията никога не търси по подобен начин съдействие от граждани при осъществяване на своята дейност. При получаване на подобни обаждания е важно разговорът да бъде прекъснат и веднага да се подаден сигнал на тел. 112.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*