„Холандците” от Самоков станаха втори в България на мини футбол

Самоковският отбор по мини футбол „Холандците” пренаписа историята на този спорт в града ни и спечели сребърните медали в един от двата най-силни турнира, администрирани от Българската асоциация по мини футбол – „Лига България”!
Това стана след участието на нашите момчета във финалната четворка на надпреварата в Младежкия център край Гребната база в Пловдив. В първия ден на проявата – на 6 юли, „Холандците” сразиха с 6:2 отбора на „Ремиза” от Стара Загора след като още до почивката имаха аванс от два гола. Не така обаче стояха нещата във финалната среща на 7 юли, когато самоковци отстъпиха с 1:4 на столичния Milky Group Bio, който дублира титлата си от миналата година. Дори подкрепата на кмета Владимир Георгиев не успя да обърне късмета на нашия тим, който бе осакатен след контузиите на двама от основните си играчи – плеймейкърът Ивайло Захариев-Пиф и бившият младежки национал Красен Николов. Въпреки това „Холандците” създадоха не малко опасности пред противниковата врата, но реализираха само един гол.
Така още първото участие на самоковски отбор във финалите на национален турнир от веригата на БАМФ се увенча с купа за второ място. „Холандците” могат и малко да съжаляват, тъй като се разминаха с класиране за европейските финали от 5 до 8 септември в Римини, Италия, където ще участват победителите в двата турнира.
Персонална награда – красива статуетка, пък заслужи Любомир Стойчев-Буч, който бе определен за най-добър вратар в надпреварата.
Финалните срещи от двата турнира – „Лига България” и „Шампионската лига”, бяха предавани на живо в онлайн платформата на Спортал.бг, което даде възможност на хиляди любители на този спорт да се насладят на качествената продукция на футболистите. Домакините от „КЦМ 2000 Груп” също успяха да защитят титлата си и за втора поредна година триумфираха в „Шампионската лига” след победа с 5:3 на финала срещу столичния „Лев Инс”.
Двубоите на живо проследи и регионалният представител на БАМФ Георги Георгиев, който е стопанин на Спортния комплекс в Самоков. Припомняме, че именно двете игрища с изкуствена настилка в двора на Спортното училище приеха финалните срещи от двата турнира през миналата кампания.
„Холандците”: Адриян Георгиев, Адриян Груев, Асен Арсов, Атанас Атанасов, Димитър Хаджийски, Ивайло Захариев, Красен Николов, Костадин Димитров, Любослав Стойчев, Мартин Христов, Станислав Стаменов, Христо Бандров, Христо Николов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*