Христо Ярловски издаде „Самоковски чешити”

В самото навечерие на коледно-новогодишните празници излезе от печат седмата книга на Христо Ярловски под надслов „Самоковски чешити”. На 104 страници авторът разказва „42 истински истории”, герои на които са колоритни наши съграждани.
„Времето изтрива от човешката памет спомените за интересни самоковци, забравят се весели и поучителни преживявания. Това ме амбицира да опиша някои истории, за които все още има памет”, споделя в предисловието Ярловски.
Книгата е дело на издателство „Приятел”. Редактор е Тодор Попов, а оформител – Надка Вардарова.
„Самоковски чешити” струва 6 лв. и може да се намери в книжарница „Атлас” /в бившето кино/, в книжарниците в бившия Профсъюзен дом, срещу автогарата и на Валя Бондова в пазара, както и в редакцията на в. „Приятел”.
Хр. Ярловски е автор и на „Самоковски истории” /първа, втора и трета част/, както и на „Самоковските хайдути”, „Семкарчето милионер или възкръсващият евреин” и на „Забравеният самоковец”. Има публикации в пресата. Познат е и като дългогодишен общественик. Бил е кмет и заместник-кмет на Самоков, директор на банка. По професия е текстилен инженер. Цялата му трудова дейност е преминала в родния град и край, а през последните години се изявява и като техен летописец.

Можете да харесате

1 Comment

Add yours
  1. 1
    Boyko

    После да издаде и “Как 50 години ядох от обществената софра, заедно със семейството си”, тя също ще бъде поучителна, и не трябва тези истории да се забравят.

+ Leave a Comment

*