Художничката Пенка Боянова дари рисунки на ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Георги Панев и Пенка Боянова

Пенка Боянова, ръководителка на школата по изобразително изкуство “Захарий Зограф” към читалище-паметник “Отец Паисий”, дари на 12 февруари 10 рисунки на ОУ “Св. св. Кирил и Методий” . Авторите на творбите са участвали в проведения през миналата година международен конкурс за детска рисунка на фондация “Малък Зограф”. Почетен президент на организацията е именно П. Боянова.
“Много се радвам, че ще имате възможност да се учите и възпитавате в техниките на изобразителното изкуство от най-добрите деца от цял свят. В нашия конкурс участваха ваши връстници от Бангладеш, Китай, Шри Ланка, Румъния… Рисувайте, мечтайте и се развивайте. Надявам се в бъдеще да ни дадете много поводи за гордост”, пожела на развълнуваните ученици г-жа Боянова.
На срещата присъстваше и отличената със сребърен медал от световното състезание Елена Мазганова, седмокласничка в училището.

Елена Мазганова

“Благодаря, че избрахте нашето училище, което е и паметник на културата. Рисунки ще украсят стените ни”, сподели директорът на учебното заведение Георги Панев.
Боянова покани участниците в срещата на тазгодишната художествена проява. В проекта могат да се включат деца между 4 и 15 години, а темата е “Аз, детето”. Художничката разясни, че в миналогодишния конкурс са участвали малки творци от 45 държави с над 8000 рисунки. Гости на фондацията през годината пък се очакват да бъдат деца от Египет.
В срещата участваха и учители.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*