Чаровните девойки на „Кати денс” показаха „Красивата страна на танца”

Читалище-паметник „Отец Паисий” едва побра на 15 май стотиците зрители на годишната продукция на танцово студио „Кати”. Това бе и най-масовият концерт за „Кати денс”, в него участваха момичета от пет възрастови групи, включително и новите попълнения от детска градина „Детелина”.
Спектакълът бе озаглавен „Красивата страна на танца” и бе изпълнен от красиви нежни нимфи. На сцената, в различни формации, бяха показани изпълнения в различни стилове – класическите стъпки в балета, горещото испанско фламенко, мажоретни ритми с помпони в ръце, самба, хип-хоп, съвременни танци, дори цигански романс и ориенталски танц… Изпълнителите се сменяха, но страстта, зарядът, мощната и всепоглъщаща енергия на потъналите в света на танца момичета остана постоянна величина. Творците преминаваха от ритъм в ритъм и сякаш изживяха тези мигове точно по желания и прожектиран предварително в техните представи начин.
Публиката бе изцяло съпричастна с вълненията на новото поколение самоковки в тези два часа. Зрителите усетиха адреналина и емоционалния прилив във въздуха и отвърнаха на раздаването на актьорите с вълна от аплодисменти и възгласи. Точно така бяха изпратени и Александра Санкова и Лина Гаврилова след изпълнения със сложни поддръжки и елементи дуетен танц.
Модерни светлинни и звукови ефекти, осигурени от VOX music /Любомир Кабадийски/ и Бисер Боянов, допълниха блясъка на сцената. Тя бе украсена и от служителите на книжарници „Атлас”.
Ръководителката на студиото Катрин Митева благодари още на фотографите Константин Тръпчев и Пламен Лобутов, на управителите на фитнес West Gym, на читалищното ръководство и управата на зала “Самоков”,  на директора на ДГ „Детелина” Илка Динева, както и на стилната и елегантна водеща Мария Иванова – бивша възпитаничка на „Кати”, с призове от национални и международни конкурси и фестивали. Признателност за подкрепата Митева отправи и към кмета Владимир Георгиев и гл. експерт „Култура” в Общината Пепа Георгиева.
Не на последно място брюнетката благодари на родителите на танцьорите, както и на тях самите. „За мен е чест и огромно удоволствие да работя с хора като вас – поклон за целия ви труд през годината”, обърна се към децата и девойките тъхнята ръководителка. Тя припомни участията и постиженията на различните формации на студиото през изминалия творчески сезон, както и изпълненията на красивите мажоретки на домакинските мачове на баскетболния „Рилски спортист”.
„Най-голямото постижение обаче е дело на голямата група и дует, които след проведен кастинг на национално ниво спечелиха квота за участие на световното първенство по танцово изпълнителско изкуство в САЩ през юли”, засия от щастие и гордост заради постижението на своите възпитанички К. Митева.
Тя обърна внимание и на абитуриентката Йолана Минкова, която ще се раздели със състава. „Йолана дойде малка, крехка, плаха, свита и мълчалива. Днес, 6 години по-късно, тя е вече красива млада дама, смела и борбена. Дойде в самото начало на студиото и заедно преживяхме много неща както на сцената, така и в живота. Невероятно позитивен човек, за когото трудностите са само стъпало към по-добро съществуване занапред”, похвали Катрин отличничката от ПТГ „Никола Вапцаров” и й връчи подарък на сцената. Самата Минкова също се изказа ласкаво за своята ръководителка за това, че „ме направи достоен и истински човек”.
Митева съобщи и че ще се връчват вече годишни награди на „Кати денс” и че стремежът е това да стане традиция. Ръководителката окичи с медали по няколко души от всяка възрастова група, показали талант, борбеност, сила на духа, хъс и ентусиазъм.
Кати обеща да награди в репетиционната си зала в „Арена Самоков” и участничките в новата група при жените, включили се в спектакъла само като зрители. Връчена бе и голяма награда за цялостно развитие и отлични резултати, за страхотна положителна промяна и прогрес през годината. Носителка на дебютното отличие стана Петя Торлакова, която реагира емоционално и едва успя да сдържи сълзите си.
Накрая сцената заприлича на голяма цветна градина не само от десетките букети, а и заради всички участници в танцовия спектакъл, които я украсиха заедно с присъствието си, за да приветстват публиката и да чуят сърдечното поздравление на Пепа Георгиева от името на Общината.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*