Честваха писателя Цветан Ангелов

Ученици от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” честваха на 3 февруари 90-годишнината от рождението на писателя Цветан Ангелов. Любезен домакин на своеобразното тържество стана общинската библиотека “Паисий Хилендарски”.
За трудното детство на един от най-обичаните детски писатели у нас, за неговата жажда за образование и за творчеството му говориха библиотекарката Камелия Пъшева и учителката Роза Попова. Второкласниците на Виолета Вучалийска и Роза Попова рецитираха творби на писателя пред своите съученици. Много емоции предизвикаха както стихотворенията, посветени на героични личности, така и хумористичните произведения, актуални и днес.
Учениците с любопитство разгърнаха пожълтелите страници на архивни броеве на сп. „Славейче“ /съхранявани в библиотеката/, на което Цветан Ангелов е бил активен сътрудник, и на в. “Славейче” /запазен от детските години на г-жа Попова/, за да се запознаят с интересни закачки, стихове, разкази. Накрая домакините наградиха не само вярно отговорилите на трудните гатанки, но и всички участници в честването.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*