Четирима задържани за побой на 14-годишен

14-годишно момче е пребито в града ни и настанено в болницата, а след това в софийско лечебно заведение с охлузни рани, без опасност за живота.
Приятел на момчето е бил забелязан от полицейски автопатрул да тича изплашен по улицата късно вечерта на 24 септември, около 21.35 ч. Пред униформените момчето разказало, че група младежи нападнали и бият приятеля му. Полицаите веднага се насочили към местопрестъплението. Граждани им съдействали и с автомобила си откарали пребитото момче в „Спешна помощ”.
При разследването криминалистите уточнили, че извършители на побоя са 4 младежи на възраст от 15 до 17 години. Те били задържани в ареста за 24 часа. Останалите 4 участника в групата след разпит били освободени и предадени на родителите им.
По първоначална информация побоят е станал по хулигански подбуди и е бил предшестван от спречкване между осмината и компанията на пострадалото момче на мост на Боклуджа в кв. „Възраждане”, където двете групи си разменили нелицеприятни реплики. Голямата група продължила по ул. „Христо Максимов”, но била застигната от трима души от другата компания. Тогава тримата станали обект на агресия, като след обидните думи последвал побоят. Две от нападнатите момчета успели да избягат, но третото било пребито.
По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 129 от Наказателния кодекс. За инцидента е уведомена и Районната прокуратура в Самоков.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*