Читалище „Младост” празнува Освобождението, ще гостува на ТВ СКАТ на 10 март

Не само името на читалището е „Младост”, истинска младост – жизнена, одухотворена, признателна – шестваше на сцената на Ритуалната зала на самия 3 март – на празника, организиран от читалището по случай 140-годишнината от успешния край на Руско-турската освободителна война.
С темпераментните изпълнения на танцовия ансамбъл „Самоков” с хореограф Станислав Крумов започна и завърши трогателното тържество. С ръченица се изявиха най-малките тнцьори. Братовчедките Марина и Маргарита Бочева пък бяха в стихията си – пяха и в дует, и по отделно чудните възрожденски песни. Маргаритка дори се представи с акапелен вариант на „Излел е Дельо хайдутин” и предизвика още веднъж бурните аплодисменти на благодарната публика. Ръкопляскания заслужи и детската музикална формация „Камбанки” с ръководител Евтимия Банкова-Несторова. Народните носии и трибагрениците на сцената пък засилиха още повече патриотичното чувство у всички присъстващи.
В началото за празника и за героизма на руските воини и българските опълченци вдъхновено говори председателката на читалище „Младост” Лили Шуманова. На видеоекран бяха показани моменти от Освободителната война, рисунки, снимки, запечатали подвига на освободителите и възторга на освободените българи.
В празничната атмосфера се потопи и Люба Кленова, зам.-кмет на общината.
Стана ясно още, че съставите на читалище „Младост” ще гостуват на 10 март на телевизия СКАТ.

Тодор Попов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*