Читалище „Младост” със 7 медала и купа от детски фестивал в Охрид

В детски фестивал в Охрид, състоял се за първи път, участваха и представители на читалище „Младост”. Дълго се готвихме и трудът на талантливите ни млади самодейци бе възнаграден.
Особено силно се изявиха малките певци от „Камбанки” със „Ситно се оро виеше” и „Горска песен”. Самата формация заслужи златен медал. Със злато се окичиха и солистите Мария Рангочева /”Мома в градина седеше”/, Натали Николова /”Море пиле”/, Яна Грозданова /”Не се бели Маре мори” и “Лудо младо”/, Ивана Конярска /”Ай да идем, Яно”/, Кристиян Трифонов /”Тръгна ми Ленка”/.
Най-малкият – Бобчо Трифонов, се повдигаше на пръсти, за да стигне до микрофона… Всички така пяха, с такава лирична звучност и изключителна атрактивност, че публика и жури просто ги обикнаха!
Трето място и купа завоюваха танцьорите с хореограф Станислав Крумов, представили се с “Копаница” и „Северняшки танц” със своите пъстри червено-жълти носии.
Така участието на читалището ни се увенча с небивал досега успех – седем медала и купа! Благодаря за това на нашите малки певци и танцьори, на техните родители, които също пътуваха и оказваха пълно съдействие, на ръководителите на съставите.
Разгледахме и прекрасния град Охрид. Завърнахме се наистина много доволни.
Фестивалът бе организиран от „АРТ Вивенди Македония”, фондация “Жар-С”, Посолството на България в Северна Македония, „БКЦ Македония” и Нов български университет. Във форума участваха над 500 млади таланти от София, Шумен, Пловдив, Хасково, Ракитово, Сливен, Своге.

Лилия Шуманова
председател на читалище “Младост-2003 г.”

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*