Шапки долу! “Рилски” се бори до последно, но падна с 4 т. в Правец

Снимка: Пламен Лобутов

Изключително оспорван финален пети мач беляза шампионатният полуфинал между “Лукойл Академик” и “Рилски спортист” и нареди серията сред най-големите баскетболни битки в България в последното десетилетие. В крайна сметка домакините от Правец спечелиха безценен успех в решителната среща с 80:76 и се класираха за финалния плейоф, където ги очаква третият от редовния сезон “Берое” /Стара Загора/. “Рилски” пък ще спори за третото място и бронзовите медали в първенството срещу “Черно море”. Победител в серията ще бъде отборът, постигнал пръв две победи, като самоковци ще бъдат домакини в първата и евентуално в третата среща от серията.
Днешният мач в Правец бе напълно равностоен, като едва в края “студентите” се откъснаха леко с 5-6 т. в резултата и въпреки напористата игра на самоковци успяха да удържат аванса си, за да играят на 16-и пореден финал в Националната баскетболна лига.
Страхотен мач за “Лукойл” направи гардът Дани Гибсън, завършил с 6 тройки и общо 28 т. Стив Зак също бе на висота за домакините с “дабъл-сабъл” от 14 пункта и 13 борби.
Изживяващият втора младост капитан на “Рилски” – 38-годишният Йордан Бозов, за пореден път през сезона бе най-полезен за тима си с 21 т. и по 4 борби и асистенции. С “дабъл-дабъл” от 16 т. и 10 борби завърши Ди Джей Шелтън, Еван Бруинсма записа 16 пункта и 9 борби, а Златин Георгиев също бе на висота с 12 т., 6 борби и 5 асистенции.
“Рилски спортист”: Бозов 21, Шелтън 16, Бруинсма 16, Георгиев 12, Иванов 6 /Стоянов 5, Франсис, Вутев/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*