Ще има ли промени в маршрутите на градския транспорт?

Градският транспорт в Самоков си е необходимост. Социална придобивка е, че се пътува безплатно. Отношението към пътниците е внимателно.
Кога обаче ще бъдат извършени някои промени в разписанието и маршрутите? Миналата година се каза от Общината, че предстоят промени в това отношение и във връзка с това гражданите и специално пътуващите бяха призовани да дадат своите предложения, препоръки, въпроси и мнения. Мина се от тогава доста време, дадоха се някои предложения, включително в местната преса, уместни според нас.
Нищо обаче не последва. Затова от името на много жители на Трети квартал отново правим предложение курсовете до автогарата да продължават до болницата. Сега само два курса са с такъв маршрут. Ако човек има работа до болницата по-късно преди обяд или около обяд, трябва да слезе на автогарата и оттам пеша да продължи до самата болница. А болни и възрастни хора да пресичат тези натоварени оживени улици посред ден не само че не е приятно, но не е и лесно.
Ето защо настояваме да се направи тази промяна. Предполагаме, че няма да струва много средства или други затруднения, а ще бъде от полза за много хора, предимно възрастни и боледуващи, особено от отдалечените райони на града – Трети квартал, Четвърти и др.
Имаше и предложение спирката при стадиона да се измести – да не е в Шишмановския квартал, а на паркинга пред стария гробищен парк. Така ще се спести ходене на много хора – възрастни и трудно придвижващи се, а ще се подобри и безопасността на пътуващите. Разбира се, ако се прецени, спирката при Шишмановския квартал може да се запази, независимо от евентуалната промяна.
Надяваме се, че нашите предложения няма да останат без отклик. Нека от Общината съобщят ще има ли наистина нов график за вътрешноградския транспорт, кога ще стане това, могат ли да се правят още предложения и пр.

Жители на Трети квартал

Б. Р. От Общинската администрация обясниха, че въпросът за евентуална спирка при стария гробищен парк ще бъде обсъден с участието на специалисти, като целта е да се осигури максимална безопасност на пътуващите.
От понеделник, 1 юли, има промяна в маршрута, като началната спирка вече не е на автогарата, а в кв. „Самоково”.
Актуализираната схема на вътрешноградския транспорт ще публикуваме утре.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*