Ще обновяват сградите на Спортното и СУ „Отец Паисий”

Сградите на СУ „Никола Велчев” и СУ „Отец Паисий” ще бъдат обновени, ако се одобрят двата проекта за техния ремонт, подготвени и внесени от Общината в Националния доверителен екофонд.
Предвижда се да се постави топлоизолация на фасадите, включително на трапезарията към Спортното училище, както и цялостно да се подмени дограмата. Топлоизолация ще има и на покривите. Изцяло ще бъдат подменени осветителните тела и ще се ремонтира електрическата инсталация. И в двете училища ще бъде монтирана нова отоплителна инсталация.
Проектът за СУ „Никола Велчев” е на стойност 740 хил. лв., а за СУ „Отец Паисий” – 520 хил. лв. При одобрение фондът ще поеме 85 % от стойността, а Общината ще участва със средства в рамките на останалите 15 %.
Както отбелязахме в миналия брой, Общината кандидатства с проекти и за ремонт на Младежкия дом и на бившия Родилен дом. Ще се ремонтират и боядисат стените и таваните на Младежкия дом. В централното предверие, стълбището в залата и други помещения ще се подменят настилките с плочи от гранитогрес. Специална настилка ще бъде монтирана в залата и на сцената, като се подобри акустиката. Планира се и подмяна на вентилационната система и на осветителните тела. Проектът е на стойност 123 хил. лв., като 40 % от тях осигурява „Красива България”, а 60 % – Общината.
Проектът за бившия Родилен дом предвижда цялостна подмяна на дограмата, поставяне на топлоизолация и ремонт на фасадата и на покрива. Ще бъде подменена изцяло и дъсчената обшивка. Стойността на проекта е 75 хил. лв. И тук при одобрение „Красива България” ще осигури 40 % от средствата, а Общината – 60 %.

Можете да харесате

4Comments

Add yours
  1. 1
    картоф компиров

    То хубаво ще се ремонтират сградите,а след това ще има ли кой да влиза в тях,защото в момента помещенията стоят полупразни,заради липса на желаещи да се обучават.Младите хора в Самоков бягат като дявол от тамян от самоковските училища,които не дават абсолютно нищо като бъдеще.Решение на проблема е отчаяно търсене на деца в ромската махала…Поради демографската катастрофа училищните сгради в Самоков ще са все по-празни…Вече много самоковски деца директно се записват в София и повече никога не се връщат.Всички директори на самоковските гимназии ще потвърдят липса на интерес към предлаганото от тях обучение…То се вижда накрая на площада колко завършват средно в Самоков-максимум три-четири класа за целия град.А и очевидно,че официалните лица заедно с Владко Георгиев са повече от абитуриентите…И то по 15-20 ученика.Тотална катастрофа!
    А кметът преди няколко дни взе от един холандец поредните милиончета,коит ще тежат на самоковския данъкоплатец,заради некадърен екип,който не може да направи смислена програма за развитие на икономиката в общината.

  2. 2
    картоф компиров

    Знаете ли колко милоиона е приготвила общината да похарчи за образование следващата година-19 млн.
    19 млн.за ще хвърли Владко и екипът му за празни класни стаи,уважаеми дами и господа!
    Милиони на въздуха в буквалния смисъл.А и в Самоков масово съществуват фиктивни ученици,които дори не знаят къде се намира сградата на училището,което намирисва на източване.Общината хвърли няколко милиона за построяване на чисто нова детска градина в двора на училище „Петър Берон“,която в момента е обект на вандализъм,тъне в разруха,а около нея се стелят боклуци и мръсотия.Още едни пари на самоковския данъкоплатец отишли на въздуха…за сметка на това не сте ли забелязали,че в Самоков имаме бум на кредитните и заложните къщи,както и на казината,където сополиви ромчета харчат социалните помощи на майка си и баща си…Това означава едно-Самоков затъва в дългове,които бъдещите поколения трябва да плащат.

  3. 3
    картоф компиров

    Наистина трябва да си сляп,за да не видиш,че завършващите самоковските училища катастрофално нямаляват,тогава възниква въпросът за кого и защо харчим такива огромни средства за несъществуващи дейности в образованието…лъжем себе си-както се казва.Нима не се вижда на 24 май колко абитуриенти се дипломират.Кметът вече няма очи,с които да застане пред самоковската общественост,виждайки 10-15 девойки облечени като чалгаджийки и също толкова дрогирани младежи в костюми дефилирайки на площада.за ромите е ясно техният абитуриентски бал е след 7-8 клас,който съвпада с тяхната сватба.каква е простата сметка-в Самоков имаме 5 средни училища-гимназия „Константин Фотинов“,гимназия по туризъм,бившия техникум,Отец Пайсий и спортно училище,които са в една сграда-а завършващи3-4 класа максимум…Е как искате да ни излезат сметките бе дами и господа!Това как и да го погледнеш не бива!

  4. 4
    картоф компиров

    Моля!?19 млн.за образование в Самоков?!Ама извинявайте дами и господа ние космонавти ли ще обучаваме или средношколци!?

+ Leave a Comment

*