Ями зейнаха по улиците заради късни присъединявания към ВиК

Снимка: архив

От Общината са поискали от дружеството за ВиК да не се правят присъединявания към водопровода и канализацията след м. октомври – до началото на пролетния сезон. Причината е, че много от зейналите през последните дни ями по улиците са в резултат на присъединяване към ВиК съоръженията през късните есенни месеци и зимата и свързаните с това нарушения на уличната настилка.
От Общината поясниха, че по принцип всеки абонат, подал искане за присъединяване към ВиК, предоставя депозит, с който след това да се ремонтира уличното платно. Тъй като обаче след октомври температурите падат и климатичните условия не позволяват асфалтиране, ремонтът се отлага за пролетта и улиците остават разкопани през цялата дълга и сурова зима. Присъединяването към ВиК най-късно до септември-октомври ще помогне засегнатите участъци да се ремонтират навреме, преди зимните снегове и студове.
Предвижда се през тази година асфалтиране на много улици в града. Ако климатичните условия позволят, асфалтирането ще започне още през март, заяви на 6 февруари кметът Владимир Георгиев. На местата пък с нарушена настилка ще се прави временен насип, докато се намери трайно решение на проблема.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*