Новини, Шарен свят

36 деца озариха площада за “Мини Мис и Мини Мистър”

Общо 36 обаятелни малчугани на възраст между 3 и 10 години се включиха в конкурса “Мини Мис и Мини Мистър”, организиран от Общината по случай празника на града ни. Малките самоковци направиха горди своите роднини, дошли да ги наблюдават в съботната утрин на 16 август, и привлякоха много любопитни погледи на минувачи – любители на детската природа и чистия детски свят.
Участниците в конкурса преминаха през три тура – дефилир със спортни и официални облекла и представяне на своите дарби. Талантите успяха да усмихнат всеки присъстващ със своите песни, стихчета и танци. С песничка поздрави публиката и най-младият участник – едва 3-годишният Георги Чаушев, който бе подпомаган от малко по-голямата си сестра Диана, успешно представила се наскоро в “Шоуто на Слави” по bTV. Диана не участва в конкурса, но пък се понрави на любителите на детско творчество с чудно изпълнение на родна песен. Ушите на публиката бяха “погалени” и от медения глас на друго младо самоковско дарование – Маргаритка Бочева от читалище “Младост”.
“Нашите деца са особено талантливи, красиви и умни”, изтъкна и кметът Владимир Георгиев в поздравлението си към присъстващите.
В крайна сметка председателката на журито Ангелина Вангелова, секретар на Общината, връчи награди на всеки участник в забавния конкурс. Момичетата получиха подаръци за проявена артистичност, музикалност, прическа, походка, чар, грация, костюм, фаворитка на публиката и журито, “Мис Лято”… Момчетата пък заслужиха призове в категориите “Мис Мускул”, “Мис Лято” и фаворит на публиката и журито.
По време на паузите между отделните турове на сцената се изявиха танцовият състав с ръководител Станислав Крумов към читалище “Младост”, представителите на школата по акордеон с ръководител Георги Машов при читалище-паметник “Отец Паисий”, Димитър и Ирена Рогачеви и Мариян Минчев, танцовата трупа с ръководител Ивелина Славева към Младежкия дом. Представители на Детското театрално студио с ръководител Любослава Кьосева към читалище “Отец Паисий” пък представи кратка интерпретация на приказката на Ран Босилек “Дядо вади ряпа”. Водещите бяха от същото студио – Илияна Шипочка, Йоана Петрова, Константин Димитров и Рая Панева.
За чудесното представяне на малчуганите и получилия се празник на детското творчество поздравления заслужи Ралица Стоянова, основен организатор на шоуто.

Делян Василев

Leave a Reply