Новини, Образование

55 години ПТГ „Никола Вапцаров”

Анкета

През тази година ПТГ „Никола Вапцаров” чества 55-годишен юбилей. Създаден през далечната 1962 г., техникумът, както е популярното му име, е дал през десетилетията на града, региона и страната ни хиляди специалисти. В навечерието и на патронния празник – рожденият ден на Вапцаров /7 декември/, запитахме няколко ученика защо са избрали да учат именно в техническата гимназия. Ето и техните отговори:
Яна Георгиева, 8-б клас:
– Защото тук има голям избор на специалности и всички са актуални и интересни. От познати разбрах, че учителите са взискателни, казаха ми, че гимназията е за сериозни деца, за такива, които искат да са образовани, да водят интересен живот и да могат да реализират мечтите си.
Едуард Николов, 8-б клас:
– Дойдох тук през тази есен, преди това учех в друго училище. Избрах да се преместя, защото разбрах, че това е елитно училище. Обстановката, специалностите и учителите ми харесват, а и тук са повечето ми приятели. Полагам голямо старание, за да се реализирам по избраната от мен специалност – системно програмиране.
Кристиан Захариев, 12-б клас:
– Избрах да завърша средното си образование тук заради перспективните специалности и иновативните методи на обучение. Всеки завършил в учебното заведение е успял да се реализира в сферата, която е избрал. Гимназията разполага с модерни технологии и квалифициран екип от преподаватели. Благодаря за всичко!
Даниела Секулова, 12-в клас:
– След няколко месеца завършвам. Колко бързо отлетяха 5 години! В началото не знаех какво да очаквам, притеснявах се от първите срещи с учители и съученици. Оказа се, че страховете ми са били напразни. Много скоро разбрах, че съм попаднала в моето училище, на моите учители и съм намерила моите приятели. Тук разбрах, че училището не е само сграда, а място, където вплитаме в едно знания и забавления. Тук срещаме любовта и приятелството. Получаваме знания и умения за професионалната ни реализация. Училището е нашата отворена врата към необятния и така желан свят на възрастните. Училището ми даде много – знания, умения, контакти, идеи за бъдещето, самочувствие. Винаги ще го помня!
Ивана Манова, 12-в клас:
– Равносметката ми показва, че преди пет години съм направила правилния избор. В ПТГ „ Никола Вапцаров“ разбрах, че трябва да уча не за оценки, а за знания. Тук се научих да общувам, оформих ценностната си система. Вече имам визия за бъдещето си, за професионалната си реализация в сферата на икономиката. Изключително съм благодарна на моите учители, които възприемам и като истински духовни наставници, дали ми и знания, и уроци по морал и човечност. Пожелавам им здраве и професионални успехи!
Иван Цветански, 12-б клас:
– Преди 5 години реших да уча тук, защото училището предлага обучение по най-съвременните специалности, свързани с IT технологиите и икономиката. Избрах специалност, свързана с компютри, защото след завършване на средното си образование, с получените знания и придобитата квалификация, мога да се реализирам и в България, и в чужбина. Преподавателите са квалифицирани и опитни. Обичам те, мое училище! Имаш си запазено кътче в моето сърце!

Leave a Reply