Новини, Образование

Абитуриенти на ДГ „Самоково” тръгнаха към 1 клас от самоков-ото

Малчуганите от четвърта подготвителна група с учители г-жа Йорданка Зеленкова, г-ца Силвия Шуманова и леля Янче /Янка Пейчинова/ при детска градина „Самоково” изпратиха последната си година в детското заведение с мило тържество край новото съоръжение самоков до моста на р. Бистрица на 30 май.
Мястото съвсем не бе подбрано случайно – то е свързано с целогодишното обучение на децата за родния град, неговото минало, настояще и бъдеще. На околните зелени площи места пък бяха заели родители, баби и дядовци, близки и приятели на подрастващите, както и педагогическият персонал на детската градина.
С много желание и артистизъм всички деца, пременени в университетски тоги и шапки, рецитираха стихове и пяха за Самоков и Рила. Някои от творбите – за самоковите и планината, са съчинени от преподавателките, които изпитаха двойна радост при изпълнението им от техните възпитаници.
Свидетелствата и подаръците – раници на бъдещите първокласници, връчи лично директорката на учебното заведение Мариана Дренска.
Трогателен момент настъпи, когато Ивелина Славева от името на родителите връчи благодарствен плакет и цветя на учителките. „Благодаря ви за обичта и прекрасното отношение към нашите деца”, обърна се през сълзи дамата към домакините на тържеството.
Малките абитуриенти бяха поздравени и от кмета Владимир Георгиев, зам.-кметовете Люба Кленова и Васил Сайменов, гл. експерт „Образование” в Общината Жулияна Костова, предишната дългогодишна директорка Женя Япракова и пенсионирани учители от детското заведение, както и от директорката на НУ „Станислав Доспевски” Камелия Асенова. После всички деца се отправиха към ресторанта на съседния хотел „Бистрица” за прощално парти.
Организаторите изказаха искрена благодарност на родителите и гостите и пожелаха на всички много здраве, а на децата – красиво бъдеще и перспектива за развитие в родния град.
Това бе и прощалната изява на дългогодишната учителка в детската градина Йорданка Зеленкова, която навръх 24 май бе наградена със сребърния почетен знак на Общината за своята активна и всеотдайна работа. Почетена бе и Елена Пейчинова-Илиева – още една учителка, достойно приключваща трудовия си стаж и излизаща в пенсия.

Делян Василев

Leave a Reply