Абсолютен малшанс лиши Влади Зографски от място в топ 30 в Гармиш-Партенкирхен

Фортуна обърна гръб ва Владимир Зографски във втория старт от най-престижната верига състезания по ски скок – “Четирите шанци”. В първия ден на новата 2021 г. самоковецът трябваше да се изправи срещу словенеца Цене Превц в пряко съревнование за участие във финалния кръг на надпреварата в Гармиш-Партенкирхен, Германия. Пръв своя опит направи средният от тримата братя Превц, който постигна 122 метра. Българинът сякаш направи достатъчно, за да се справи с този резултат – престоя във въздуха 122.5 метра, получи по-високи оценки за стил от съдиите, но по-неблагоприятната корекция заради насрещния вятър отпрати Влади на… 0.3 точки зад своя съперник.
Малшансът на единствения българин в световния елит не свърши до тук. Той до последно се надяваше да бъде сред петимата “щастливи губещи” от 25-те двойки, които ще участват и във втория кръг. В средата на надпреварата обаче организаторите вдигнаха стартовата позиция, което позволи на австриеца Томас Лакнер да набере по-добра скорост по засилката на легендарната шанца в баварското градче и макар да загуби прекия си дуел, зае последното място сред “щастливите губещи”.
Така Влади трябваше да се примири с 31-ото място, което не му позволи за втори пореден път да влезе в зоната на точките.
Полякът Давид Кубацки спечели проявата с опити от 139 и 144 метра. Втори завърши норвежецът Халвор Егнер Гранеруд, който оглавява подреждането както в турнира “Четирите шанци”, така и в генералното класиране за Световната купа. Призовата тройка затвори още един поляк – Пьотър Жила.
Още утре, 2 януари, на шанцата в Инсбрук, Австрия, пък ще се проведе квалификацията за третия старт от веригата “Четирите шанци”. Официалното състезание е насрочено за 3 януари от 14.30 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*