Други, Новини, Спорт

Абсолютната шампионка по културизъм Ралица Кашинова: „Чувството е върховно”

Самоковката Ралица Кашинова продължава с пълна сила израстването си в сферата на културизма. В събота, 7 октомври, в зала „Универсиада” в София тя не само спечели състезанието в своята категория „Бикини фитнес” до 164 см, но и бе избрана за абсолютен държавен шампион в цялата категория „Бикини фитнес” при конкуренцията на победителките в останалите 8 категории.
Ралица постигна почти немислимото, тъй като по принцип титлата „абсолютен шампион” отива при по-високите момичета. Въпреки това, с перфектното си тяло и увереното си представяне на сцената, Кашинова спечели доверието на съдиите и стигна до върха в България.
„Отидох с мотивацията да спечеля титлата в моята категория. Впоследствие се оказах победител не само в нея, а и в абсолютното класиране. Не мога да опиша какво изпитах, когато се качих на сцената до шампионките от останалите категории. Чувството да си сред най-добрите е върховно. Паметният момент беше, когато съобщиха, че за абсолютната категория има две състезателки, между които се колебаят съдиите. Тогава чух, че първата от тях съм аз. Спря ми дъха. Излязох заедно с другата претендентка от по-висока категория, което й даваше предимство. Въпреки това, след сравнителното позиране, избраната бях аз”, припомни си върховните моменти на щастие нашата съгражданка. Тя сподели, че „все още се събирам от емоции; все още преглъщайки, усещам тежест, още не мога да си поема толкова дълбоко въздух, че да ми олекне… Наистина, такава емоция не съм изпитвала никога през живота си.”
Във връзка с появилите се коментари, че по време на награждаването не е обявено, че Ралица е от Самоков, тя уточни, че от този сезон се състезава за старозагорския клуб „Кобра” и няма как да бъде представена като самоковка. „Аз с гордост представям Самоков – тук съм родена, тук живея и тук ще се развивам”, допълни обаче категорично красивата блондинка. Новият й треньор Трифон Трифонов пък е истински професионалист.
„Цялата подготовка беше много трудна, защото ме готви от разстояние, но резултатът е впечатляващ. Изградихме изцяло нова визия. Преминах през много тренировки не само във фитнес залата, но и в залата по позиране. През цялото време работех и пътувах до София всеки ден, а това, съчетано с тренировки и приготвяне на храна, ми костваше цялото свободно време, костваше ми развлеченията, излизанията – буквално всичко. Като цяло положих много труд, който в крайна сметка беше възнаграден. Доказах си, че всеки труд рано или късно се заплаща”, разясни трудния си път към титлата русокосата дама. Тя обаче осъзнава й голямата отговорност, която носи абсолютната титла, и гледа уверено напред, към следващите си цели.
„Първата купа „тежеше“, втората – още повече. Надявам се да съм достойна да я притежавам. Занапред ми предстои да се готвя за Балканско и Европейско първенство, а след това, дай Боже, да отида и на световна сцена. Времето ще покаже, ще дам всичко от себе си”, преценява Кашинова.
Слънчевото ни момиче бе подкрепено от трибуните на първенството в зала „Универсиада” от своето семейство и близки приятели, които изпаднаха в бурна радост след обявяването на Ралица за абсолютен шампион.
„Искрено съм благодарна на семейството ми, на всички, че бяха с мен в този вълнуващ ден. За мен най-голямото щастие бе, че успях да им подаря този момент и да го изживеят. Те бяха горди и щастливи – това е най-важното”, прочувствено завърши шампионския си разказ за „Приятел” Ралица Кашинова.

Делян Василев

Leave a Reply