Австрийска звезда спечели първия гигантски слалом в Боровец, днес е състезание № 2

Мария Киркова финишира 34-а в гигантския слалом от състезанията за Европейската купа по ски алпийски дисциплини за жени в Боровец на 12 февруари. Киркова постигна общо време от двата манша 2:25.43 минути. Тя изостана с 6.52 секунди от победителката Щефани Брунер от Австрия. От другите българки Вера Асенова е 43-а с пасив от 8.88 секунди, Михаела Кехайова е 46-а с изоставане от 16.96 секунди, а Даниела Елинова е 47-а.
Сегашният успех е пети за Брунер от общо шестте гигантски слалома за сезона. Това осигурява на австрийката предсрочно малката Европейска купа в дисциплината.
Симона Вилд от Швейцария остана на втората позиция, а трето време даде австрийката Рикарда Хазер.
Вторият гигантски слалом от надпреварата за Европейската купа ще се състои в два манша – от 10 и 12:30 ч., на 13 февруари, събота.
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалната церемония по откриването на състезанията вечерта на 12-и и награди призьорките от първия ден.
Кралев поздрави домакините за 120-годишния юбилей на Боровец. Министърът добави, че не бива да се допуска малка група представители на зелени псевдо организации да пречат на развитието на спортната инфраструктура в зимните ни курорти.
Според председателя на Българската федерация по ски Цеко Минев противопоставянето на екологията и зимния туризъм е абсурдно и цитира в своя подкрепа мнението на световни капацитети.
Легендите в алпийските ски Марк Жирардели и Петър Попангелов оцениха високо организацията и условията за провеждане на състезанието в Боровец. „Много страни могат само да мечтаят да организират състезание по този начин“, каза петкратният световен шампион Жирардели.
Междувременно стана ясно, че министър Красен Кралев ще участва заедно с дъщеря си в забавното състезание БОРО ФЪН РЕЙС в неделя, на 14 февруари, от 18:30 часа на писта „Иглика“ в Боровец. Състезанието се провежда по традиция за 10-а поредна година и в него ще вземат участие над 100 деца от ски и сноуборд клубовете „Чамкория“, „Боровец“, „Рилски скиор“ и „Бороборд“ и др.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*