„Автомагистрали – Черно море“ и още 3 фирми ще ремонтират пътя за Дупница

Снимка: архив

Общо 4 фирми ще извършат дълго очаквания основен ремонт на шосето за Дупница. Въз основа на резултатите от обявения търг Агенция „Пътна инфраструктура” е избрала за изпълнители на отсечката от Самоков до Клисура „Галчев инженеринг” и „Фармвил”, а на трасето от Клисура до Дупница – „Растер-юг” и „Автомагистрали – Черно море”.
Така близо година и половина след обявяване на търга бяха избрани победителите. Обжалване и продължително оценяване на офертите са забавили процеса. Протоколът с окончателното решение е от 19 декември м. г.
Общата поръчка е за около 22 млн. лв. без ДДС. Парите са осигурени по Оперативна програма „Региони в растеж”. Цялото трасе е с дължина 32 км. Срокът за изпълнение е 15 месеца.
Общо 12 кандидати са изпратили оферти. В процеса на оценяване са били отстранени някои от най-големите фирми – „Хидрострой“, „Трейс“, „ГБС”, „Геострой”, „Щрабаг“. Според запознати ценовите предложения на победителите не били от най-ниските, но въпреки това те са били предпочетени. В общата оценка тежестта на цената е била 60 %, а технологията и организацията на изпълнението на строителството и екологичните му характеристики възлизат общо на 40 %.
Знае се, че „Галчев инженеринг“ и „Фармвил“ са в обединение. За самоковската отсечка те са предложили малко над 12.8 млн. лв. при прогнозна стойност 12.9 млн. лв. Двете компании заедно реконструират и пътя в Родопите между Средногорци и Рудозем. Фирма „Галчев“ е отговаряла за ремонта на НДК преди българското председателство на Съвета на ЕС. „Фармвил“ пък е собственост на „Аруна адвайзъри“.
Офертата на „Автомагистрали – Черно море“ и „Растер юг“ е била за 8.9 млн. лв. при прогнозна стойност 9.2 млн. лв. Шуменската „Автомагистрали – Черно море“ е част от обединението, което строи 16 км от магистрала „Хемус“ – между пътните възли „Белокопитово” и „Буховци”. Компанията е изградила частта от „Хемус” от Шумен до Белокопитово, включително самия пътен възел. „Растер юг“ пък е благоевградска фирма.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*