Други, Здраве, Новини, Спорт

Автопилоти събраха благотворително 6200 лв.

С импровизирано рали по култовата отсечка Боровец – Бели Искър едни от най-добрите български автопилоти успяха да съберат в събота, на 12 октомври, 6200 лв. за лечението на момче от Русе, страдащо от детска церебрална парализа. В благотворителната инициатива под надслов „Усмивки за Боби” участваха с желание и десетки „навигатори” – любители на автомобилния спорт, които седнаха на дясната седалка, до водача, и изпитаха неповторимото чувство да станат участници в скоростно състезание.
Организаторът Мартин Нацев бе приятно изненадан от мнозината желаещи да станат част от проявата. Присъстващите видяха и много интересни автомобили. Пилоти и публика си спомниха времето отпреди няколко години, когато по това трасе се провеждаше авторитетното рали „България”. Изразено бе желание тук отново да се организира подобна емоционална проява, която би привлякла доста зрители.
Община Самоков заслужи благодарност за бързия отклик и активната подкрепа на начинанието.
Таксата за „навигатор” бе 100 лв., а на място бе поставена и кутия за дарения. Всички събрани средства са преведени за лечението на Боби в специализирана клиника в Турция.

Leave a Reply