Аглика Крушовенска стана PR на „Зелените”

Самоковката Аглика Крушовенска бе избрана да ръководи комуникациите и връзките с медиите на „Зелените” на редовното национално събрание на партията на 10 и 11 декември в София. Нашата съгражданка е и член на Изпълнителния съвет на „Зелените”.
На форума бе избран и нов съпредседател на партията – бившият журналист и настоящ финансов експерт и собственик на компания за управление на инвестиции Владислав Панев. До него на кормилото на „Зелените” остава Зарица Георгиева – експерт по международни отношения.
Аглика Крушовенска е родена в София, но е избрала да живее в Самоков – градът на нейната баба. Завършила е журналистика и политология в СУ „Св. Климент Охридски”. Има дългогодишен опит като активист в гражданския сектор; работила е по теми, свързани с интеграцията на малцинствените и маргинализирани групи. Била е част от екипа на Проект “Читалища” на Програмата на ООН за развитие и Министерството на културата. В момента се занимава с онлайн маркетинг, като управлява собствен бизнес за продажби в интернет.
Член е на Инициативния комитет за провеждане на местен референдум за промяна на мястото на депото в Самоков, чието предложение м. г. бе отхвърлено от Общинския съвет. През пролетта на т. г. създаде фейсбук групата „За гората на Самоков“ и организира демонстрация срещу незаконната сеч в парковете край града. Има две дъщери, които от малки възпитава, по думите й, „да мислят и живеят зелено”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*