Адв. Иванка Стефанова – за втори път член на Инспектората на БТС

Иванка Стефанова

В навечерието на 110-годишнината на ТД „Рилски турист”, за чест на гр. Самоков и като признание за цялостната работа на туристическото ни дружество, двете номинации на самоковския Управителен съвет за избора на Валентин Симов и Ваня Стефанова бяха уважени и приети с адмирации от представителите на 174 дружества от страната, присъстващи на 49–ия конгрес на БТС.
Г-н Симов отново бе преизбран за председател на Инспектората, а юристката г-жа Стефанова – за негов член.
През предишния мандат на Инспектората Ив. Стефанова се доказа като професионалист и безценен съветник в областта на правните въпроси и решенията. Това бе отчетено на конгреса и аплодисментите, както и гласовете на делегатите, бяха нейната оценка.
Инспекторатът е контролният орган на БТС и ветото дори на един от неговите членове е повод за преразглеждане и преосмисляне на всяко решение на Управителния съвет. Тази институция контролира цялостната дейност и решения на съвета, както и бюджета и изразходването на средства от БТС, извършва цялостни проверки и ревизии в цялата страна на всички дружества и следи за законосъобразността на взетите решения.
“Ще продължа да защитавам принципите, законността, справедливостта и интересите на хилядите членове на БТС”, каза за „Приятел” след избирането си г-жа Стефанова.
В отговор на въпрос за оценката й за форума, за който междувременно се чу, че е “конгрес с много въпросителни”, Ив. Стефанова отговори: “На конгреса бяха изключени 41 туристически сдружения, между които Българската федерация по туризъм, Сдружението на спасителите, дружества, познати с дейността си в цялата страна, по две основни причини – неплащане на членски внос и нарушения на Устава на БТС, който е задължителен за всички. Както доказа практиката, където има правила и ред и те се спазват, работата върви и се получават очакваните добри резултати.”

Снежана Лалева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*