Баскетбол, Новини, Спорт

Адриян Секулов блести в колеблива България на Евро 2016

Тройна въртележка остави националния ни младежки тим на дъното на група D на европейското първенство в Гърция, дивизия В. Момчетата на треньора Божидар Гьорев стартираха с успех срещу Словакия с 83:73, при който блесна самоковецът Адриян Секулов. Атлетичният гард се включи в игра от резервната скамейка и се превърна във втория най-полезен български спортист след като отбеляза 9 т., записа по 5 борби и асистенции и открадна топката внушителните 7 пъти, оформяйки КПД 17.
Последваха обаче три загуби от фаворита Хърватия /47:81/, Румъния /49:76/ и Босна и Херцеговина /58:74/. В тези двубои Ади също бе на висота, като неизменно бе сред най-добрите в редиците на трикольорите – 11 т., по 4 борби и откраднати топки и 3 асистенции срещу хърватите при КПД 9; 9 т., 5 борби и 4 асистенции срещу северната ни съседка; 8 т., 4 асистенции и по 2 борби и откраднати топки срещу босненците. Впечатление направи и постоянството на Секулов, който получаваше средно по 20-25 мин. на паркета от Б. Гьорев.
Първа в групата след 4 успеха завърши Хърватия, а втора с 3 победи стана Босна и Херцеговина. Останалите отбори в групата – България, Словакия и Румъния, завършиха с по една победа и три загуби, като въртележката остави сънародниците ни на последното място. Така те ще спорят за разпределение на местата от 17-о до 21-о на шампионата с Албания /днес, петък/ и Косово /в събота/.

Leave a Reply