Баскетбол, Новини, Спорт

Адриян Секулов избухна с 4 тройки и 22 т. за „Академик” /Пд/ в Балканската лига

Младият самоковец Адриян Секулов, който от този сезон защитава цветовете на „Академик Бултекс 99”, изигра един от най-успешните си мачове в мъжкия баскетбол. За негово съжаление пловдивчани загубиха с 82:86 домакинството си на 14 ноември на „Блокотехна” /Гевгелия, Македония/ в мач от поредния кръг на Балканската лига.
21-годишният Секулов бе най-полезният играч в редиците на „Академик”, като за едва 16 минути на паркета реализира 22 точки, към които добави 3 отнети топки, 2 борби и 1 асистенция и оформи коефициент на полезно действие 21. Ади постигна 50-процентова успеваемост от зоната за 3 т., като отбеляза четири тройки при осемте си опита, а от зоната за два пункта бе още по-точен, вкарвайки пет от седемте си хвърляния.
До момента 179-сантиметровият състезател не получаваше много шансове за изява. С добрата си игра във вторник обаче Секулов направи силна заявка за титулярно място и ясно показа, че треньорът Асен Николов може да му има доверие в сгъстената програма на „Академик”.
Другият самоковец в пловдивския тим Станислав Ваклинов се отчете в мача с македонците с 6 точки и 4 борби.
Преди изиграването на другите срещи от 5-ия кръг на Балканската лига пловдивчани заемат второ място с 3 победи и 2 загуби. Лидер е именно тимът на „Блокотехна”, който има в актива си 4 успеха и едно поражение.

Leave a Reply