Баскетбол, Новини, Спорт

Адриян Секулов и Дарин Иванов блестят за “Академик” /Пд/ и “Ямбол”

Адриян Секулов. Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com, архив

“Академик” /Пловдив/ победи с 83:67 гостите от “Ямбол” на 12 декември в двубой от 5-ия кръг на Националната баскетболна лига.
Основни действащи лица на паркета в зала “Сила” бяха двама самоковци – Адриян Секулов и Дарин Иванов. Гардовете бяха сред водещите играчи за своите отбори, като накрая по-щастлив бе Секулов. Той бе най-полезен за пловдивските “студенти” с коефициент на полезно действие 21, акумулиран от нанизаните от Ади 16 точки, направените 4 асистенции и отнетите също толкова пъти топки. Дарин пък завърши със 17 точки, към които добави по две асистенции и борби.
Логично след мача Секулов бе сред най-търсените от медиите лица. 24-годишният плеймейкър сподели, че той и неговите съотборници се стремят да играят бърз, атрактивен и атлетичен баскетбол.
“Умората е неизменна част от играта, тъй като напоследък играем през 2-3 дни. Това обаче ни помага да влезем в добър игрови ритъм, тъй като ние сме млад отбор и имаме нужда от повече мачове”, анализира младият ни съгражданин. Относно своето представяне сърцатият състезател сподели, че дава максимума от себе си във всеки двубой и се надява, че със своята енергия помага на целия отбор.
“Академик” има 3 победи и 2 загуби до момента, докато “Ямбол” има почти огледален актив от 1 успех и 3 поражения.

Leave a Reply