Баскетбол, Новини, Спорт

Адриян Секулов с повиквателна за младежкия национален отбор

Гардът на “Рилски спортист” Адриян Секулов получи признание за силния сезон, който остави зад гърба си. 19-годишният талант заслужи повиквателна за младежкия национален отбор от селекционера Божидар Гьорев.
“Трикольорите” се събират в понеделник, на 30 май, за подготвителен лагер в Правец преди европейското първенство /дивизия В/, което ще се състои в Гърция между 15 и 24 юли.
Секулов бе преотстъпен на “Спартак” /Пл/ през последния сезон и помогна на тима си да финишира на призовото 4-о място в НБЛ.
“Мисля, че “Спартак” се представи много силно в първенството, все пак сме сред четирите най-добри състава в крайното класиране. За новия шампионат не мога да кажа нищо за момента, всичко е въпрос на преговори между двете ръководства. Все пак не изключвам вероятността да остана в Плевен за още една година “, загадъчно сподели един от любимците на плевенската публика.
Секулов замести подобаващо капитана на отбора Александър Груев, който лекуваше травма в прасеца през последния месец и не взе участие в плейофите. Средните показатели на Адриян в 44 двубоя през сезона /”А” група и НБЛ/ са 8 точки, 3,6 борби и 3 асистенции.
При всяко положение последната дума за бъдещето на играча ще бъде на старши треньора на „Рилски” Росен Барчовски.

Leave a Reply