„Академик“ е първото препятствие на „Рилски спортист“ за Купата

„Рилски спортист“ започва участието си в турнира за Купата на България по баскетбол с двубой срещу „Академик“ (Пловдив). Срещата е насрочена за петък, 15 март, от 18 ч. в модерната „Арена Бургас“, която ще бъде домакин на интригуващата спортна проява.
Двата тима си размениха по една победа в Националната баскетболна лига през настоящата кампания. Пловдивчани донякъде изненадващо спечелиха домакинството си на 20 ноември с 69:65, но само два месеца по-късно – на 20 януари, си тръгнаха от Самоков разгромени с 63:90.
„Рилски спортист“ е четирикратен носител на Купата на България (за последно през 2022 г.), а освен това има едно второ и четири трети места в надпреварата.
„Академик“ пък намери място във финалната осмица на турнира заради отказа на „Берое“. Последното и единствено отличие на „студентите“ за Купата датира от далечната 1956 г., когато пловдивчани печелят сребърните медали.

Програма за четвъртфиналите на турнира за Купата на България

15 март, петък

13 ч.: „Балкан“ (Ботевград) – „Черно море“ (Варна)
15.30 ч.: „Спартак“ (Плевен) – „Ямбол“
18 ч.: „Рилски спортист“ – „Академик“ (Пловдив)
20.30 ч.: „Черноморец“ (Бургас) – ЦСКА

Ако преодолеят съпротивата на „Академик“, нашите момчета ще спорят за място на финала с победителя от двойката „Черноморец“ – ЦСКА. Този двубой е насрочен за събота, 16 март, от 19 ч. Три часа по-рано пък започва първият полуфинален сблъсък.

Можете да харесате