Новини, Читателски

Ако искаме, можем да пазим чисто…

От няколко дни сме на лечение в самоковската болница и сме благодарни на лекарите и медицинските сестри за грижите, полагани за нас, но тук думата ни е за друго.
В събота, на 14 септември – в деня, обявен за почистване в цялата страна, наблюдавахме какво се случва в района пред болницата, на мястото на т. нар. понеделнишки пазар. Там работиха дечица и събраха и последната хартийка, и последното боклуче. Не знаем кои са, но поздравления заслужават тези млади хора за съвестно свършената работа.
След два дни – в понеделник, на 16 септември, на това място се състоя поредният битпазар. След като се закри пазарът, там останаха разни опаковки, хартии и всякакви други отпадъци. Мислехме си – отиде трудът на децата, кой знае докога ще останат тези боклуци там… Колко изненадани обаче останахме, когато следобед видяхме, че работници дойдоха и почистиха докрай мястото на пазара! Сигурно това се прави и друг път в понеделник, след приключването на пазара. Отново се зарадвахме, че всичко отсреща бе пак чисто.
Ето, че когато искаме и се създаде организация, може да си свършим работата както трябва и да ни е приятно.
На висок етаж сме и оттук почти целият град се вижда като на длан. Прекрасен е новият парк, чудесна ни е природата. Нека да ги пазим чисти! Колко малко се иска за това…

Пациенти в болницата

Leave a Reply