Актове за самоковци, лепили реклами на обществени места в… Бургас

Снимка: https://namoreto.bg

Общо 21 акта са съставени от началото на годината за поставяне на рекламни съобщения за различен вид събития, услуги и стоки върху дървета, стълбове, сгради, електрически табла, огради и други нерегламентирани места в Бургас, съобщиха на 21 март от пресцентъра на тамошната Община.
От там информираха, че най-честите нарушения са свързани с лепене на съобщения и листовки за ремонт на покриви, изкупуване на стари вещи и теглене на кредити. Стана ясно, че сред глобените са и жители на нашия град, който се намира на около 400 км западно от Бургас…
Според Наредбата за рекламна информационна дейност на територията на Бургаска община глобата за поставяне на външна реклама на нерегламентирани за целта места е 50 лв. за всеки информационен елемент – плакат, афиш, листовка и пр.
Проблемът е особено актуален и в Самоков, а вестникът ни нееднократно е ставал трибуна във връзка с това на възмутени граждани. Обект на подобни нелицеприятни издевателства са ставали и продължават да бъдат дори и културни институции в центъра, както и други сгради, стълбове, дървета, гаражи и пр.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*