Крими, Новини

Акция „Зима” стартира

Започна традиционната есенна акция на „Пътна полиция” и Съюза на българските автомобилисти, чиято основна цел е да се намалят предпоставките за пътнотранспортни произшествия през есенно-зимния период.
Ще бъде проверявана изправността на всички светлинни източници и светлоотразителната сигнализация на моторните превозни средства, велосипедите, селскостопанската техника и др., както и носенето на светлоотразителни жилетки от велосипедистите.
Ще се контролира спазването на правилата за безопасно пресичане от пешеходците и отдаване на предимство от водачите на автомобили на пешеходните пътеки. При нарушения ще бъдат налагани санкции, заявиха от КАТ.
Обект на засилен контрол ще бъде и състоянието на автомобилните гуми.
Съвместно с представители на общинската администрация ще бъде направен оглед на уличното осветление и ще се изготвят предписания за осветяване на най-невралгичните места, където има повишена опасност от инциденти с пешеходци. Ще се прецени и състоянието на настилките и пътната маркировка, след което също ще бъдат изготвени предписания за отстраняване на повредите и за сигнализиране на критичните участъци.
Акцията ще продължи до 25 ноември. До тогава шофьорите могат да получават безплатна техническа консултация и безплатно да регулират фаровете на колите си.

Leave a Reply