Борба, Новини, Спорт

Александрина Кашинова – № 1 на турнир в Норвегия

Самоковката Александрина Кашинова спечели безапелационно златния медал при кадетките в категория до 52 кг /свободен стил/ на най-престижния турнир по борба за подрастващи в Норвегия „Колботан къп”.
Надпреварата в едноименния град, намиращ се близко до столицата Осло, има 40-годишна история, а в сегашното издание, състояло се от 14 до 16 ноември, участие са взели борци от 9 държави – Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Литва, Латвия, Белгия, Гърция и България.
В категорията на Александрина са били още 7 участнички. Представителката на „Рилски спортист” се е справила последователно със съпротивата на състезателки от домакините /14:2 точки и технически туш/ и от Гърция /туш/, а на финала е сразила шведка с категоричното 7:1 точки.
Нашето момиче е било окуражавано по време на тежките сблъсъци лично от своя баща и треньор Николай Кашинов.
Александрина Кашинова е десетокласничка в СУ „Никола Велчев”. В клуба освен нейния баща, за тренировъчния й процес отговаря и Юлиян Алдимиров. Спортистката е част и от националния отбор на България.
Още днес – петък, 21 ноември, Кашинова ще се опита да покаже най-доброто от себе си и на домашна сцена – в залата на СУ „Никола Велчев”, където ще се проведе турнирът за купа „Самоков” за момчета, кадетки и девойки. Очаква се в престижната надпревара да вземат участие 16 клуба от страната, включително и „Р. спортист”.

Делян Василев

Leave a Reply