Зимни спортове, Новини, Спорт

Александър Касперович поема националния, вярва на Краси Анев

62-годишният руски специалист Александър Касперович е новият наставник на националния отбор по биатлон. Новината съобщи лично президентът на родната федерация Екатерина Дафовска. Помощник на един от най-титулуваните руски треньори ще бъде неговият сънародник Виталий Норицин.
“Дълги години съм работил в България, на базата на “Белмекен”. По принцип имам добри контакти и с треньорите, и със състезателите. След световното в Антхолц през тази година получих предложение да работя с българския отбор, поразмишлявах и буквално преди няколко дни стигнахме до споразумение. В България има много интересни биатлонисти и смятам, че можем да постигнем високи резултати”, бяха първите думи на Касперович.
На въпрос кое му е интересното на българския отбор, руснакът отговори: “Има перспективни състезатели във вашата страна. Милена Тодорова, например – интересно момиче. Здравкова също. Красимир Анев, Владимир Илиев, Антон Синапов… Наясно съм с всички. Може да се получат много интересни неща в отборните стартове – смесените щафети, обикновените. Но си мисля, че ако нещата се получат, може да вдигнем резултатите и в индивидуалните дисциплини. Аз познавам състезателите много добре, общувал съм с тях, защото те на практика всички в някаква степен говорят руски”, категоричен бе специалистът.
Той допълни, че възрастта на Краси Анев и Владо Илиев не го притеснява: “32-33 години не е пределна възраст, бъдете сигурни. Краси и Владимир напълно могат да се справят с поставените им задачи”.
Касперович е разговарял с Екатерина Дафовска за това, че Кр. Анев се е подготвял самостоятелно през последните години.
“Наясно съм с всичко. Доколкото разбрах, когато са казали на Анев, че аз ставам старши треньор, той се е съгласил да тренира с отбора. Красимир е сложен характер, знам, че искаше дори да приключва с биатлона, но все пак смятам, че всичко ще е наред”, завърши новият треньор.

Leave a Reply