Борба, Новини, Спорт

Александър Мирчев, Красимир Крумов и Христо Димов – държавни шампиони по борба

Юношите на самоковския клуб по борба „Рилски спортист” се завърнаха със 7 медала – по три златни и бронзови и един сребърен, от държавното лично-отборно първенство на 12 и 13 май в Пловдив.
Най-голямото отличие освен извоюваната титла в категория до 72 кг грабна Красимир Крумов, който бе избран и за най-техничен състезател на шампионата. Със злато окичи гърдите си и Александър Мирчев в кат. до 55 кг. Третият ни първенец Христо Димов пък надви на финала в категория до 87 кг своя съотборник в „Рилски” Борислав Василев. До бронзовите медали стигнаха Мартин Гергинов при 67-килограмовите и Филип Радойков и Денис Кукушев, които излязоха на тепиха в една и съща категория при 77-килограмовите борци. В подножието на почетната стълбичка, на пето място, завършиха Росен Бакрачев /63 кг/ и Радослав Каймаканов /130 кг/.
В надпреварата нашият клуб участва с общо 19 борци, като с представянето си те наредиха „Рилски” на второ място в отборното класиране с актив от 157 точки. Първи е „Левски” със 180 пункта, а тройката затваря пловдивският „Локомотив” със 106 точки.

Делян Василев

Leave a Reply