Зимни спортове, Новини, Спорт

Александър Огнянов с пето място за Балканската купа в Маврово, Марио Матиканов – 14-и

Добрата форма на Александър Огнянов даде отражение върху престижното му класиране в поредния кръг за Балканската купа, състоял се на 3 и 4 февруари в Маврово, Северна Македония.
Самоковецът записа пето и шесто място в двата поредни старта на 10 км ски бягане в свободен стил. Огнянов даде пето време в първата надпревара, когато измина дистанцията за 21:05.8 мин., като остана на едва 10 секунди зад третия Хамза Дурсун от Турция. Второто място бе за Страхиня Ерич от Босна и Херцеговина, а победител стана Кресимир Црънкович от Хърватия.
Ден по-късно Алекс завърши шести с време от 21:37.1 мин. Хърватинът Црънкович дублира победата си от първия старт, турчинът Дурсун стана втори, а в призовата тройка се вклини и българинът Даниел Пешков.
В двете прояви участва и още един самоковец – Марио Матиканов. Роденият през 2004 година талант бе един от най-младите участници, но това не му попречи да завърши в средата на таблицата в първия старт, когато зае 14-о място от общо 27 ски бегачи. Това сякаш изцеди силите на Марио и 24 часа по-късно той загуби няколко позиции и остана 22-и.

Leave a Reply