Александър Огнянов с 15-о място за Славянската купа в Закопане, Полша

Двама самоковци участваха в двата старта по ски бягане за Славянската купа, състояли се на 19 и 20 декември в полския зимен център Закопане.
Александър Огнянов записа най-добрите си резултати от началото на сезона. 18-годишният състезател завърши на 22-о място в надпреварата на 10 км класически стил с време от 29.03 мин., като изостана на малко над две минути зад победителя – опитния румънец Паул Пепене.
Ден по-късно Огнянов се представи още по-добре и се изкачи до впечатляващата 15-а позиция в старта на 15 км свободен стил. Тогава Алекс се справи с изнурителната дистанция за 41.16 мин. – с близо 3 минути по-бавно от златния медалист Петър Кноп от Чехия.
Още по-младият ни съгражданин Марио Матиканов пък продължи възхода си в националния отбор. Едва 16-годишният спортист даде 30-о и 36-о време в двете прояви и загатна за големите си амбиции.
България бе представена от общо 8 състезатели. Най-добре се представи най-опитният от тях – 26-годишният Симеон Деянов, който стана девети в класиката и 11-и в свободния стил.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*