Алинска 5-а на Балканиадата в Сливен

Веселина Алинска от “Рилски атлет” затвърди отличната си форма с 5-о място на Балканиадата по лека атлетика за юноши и девойки младша възраст в Сливен.
В бягането на 800 метра 16-годишната самоковка постигна резултат 2:18.72 мин., което се оказа достатъчно за място сред първите пет състезателки. Победителка в надпреварата стана румънката Диана Богош, пресякла финала за 2:11.92 мин.
Въпреки че не можа да стигне до медал, Алинска заслужи добри думи от наставника си Костадин Чифлиджанов. Специалистът остана доволен от темпото на възпитаничката си, още повече, че над ст. “Хаджи Димитър” под Карандила през целия ден времето бе дъждовно и ветровито.
Сезонът на Веселина започна обнадеждаващо, като само преди седмица тя завоюва два златни медала в бягането на 800 метра. Това се случи на националния шампионат за юноши и девойки отново в Сливен. В началото на месеца пък представителката на “Рилски атлет” вдигна трофея в същата дистанция на Дванадесетия международен мемориал по лека атлетика “Веселин Даскалов” в Луковит.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*